VAN IDEE, TOT VORM..,
- Sinds 1942 - “Tot op de dag van vandaag... goed in vorm!”,
Techniek > Materialen

Materialen

De meest uiteenlopende soorten kunststof
Wij kunnen de meest uiteenlopende soorten kunststof verwerken voor uw vormdelen.
U kunt hierbij denken aan ABS, ASA, HDPE, PC, PET-G, PMMA, PP-C, PS, PSU en PVC.
Ook zijn er combinaties van verschillende materialen mogelijk of extra bewerkingen zoals bijvoorbeeld kunststof wat UV bestendig is of kunststof wat brandvertragend is.
Uiteraard zijn ook bijna alle kleuren kunststof leverbaar met een matte of juist een hoogglans afwerking.
We kunnen zelfs bedrukte kunststofplaten met de meest uiteenlopende afbeeldingen vacuümvormen.

 
kunststof bedrukken vacuümvormen inktjet
Inktjet printen op kunststof
 
kleuren waaier kunststof vacuümvormen
Kleurenwaaier met enkele voorbeeldkleuren
 


Vacuümvormen met heldere of transparante kunststoffen
Wilt u een product uit helder kunststof laten vacuümvormen? dan bieden wij u hiervoor een aantal heldere kunststof materialen, waarmee wij voor u het gewenst product kunnen vacuümvormen. De heldere kunststoffen die we gebruiken voor het vacuümvormen zijn:
PMMA: Plexiglas, oftewel acrylaat, wordt vaak gebruikt ter vervanging van glas. Het is lichter dan glas en te vervormen in allerlei producten en verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren. PMMA wordt bijvoorbeeld toegepast voor het produceren van afdekkappen. Een nadeel van PMMA is de brandgevoeligheid, wat het ongeschikt maakt voor de automotive industrie. Verder is het materiaal ook krasgevoelig.
PC: Polycarbonaat, ook wel Lexaan of Macrolon genoemd, is een stevig materiaal, dat als grote voordeel heeft dat het juist wel hoge temperaturen aankan en zelfdovend is. Dit maakt het materiaal zeer geschikt voor de automotive industrie.
PET-G: Ligt qua eigenschappen tussen PMMA en PC in. PET-G is erg geschikt voor vacuümvormen. Het materiaal is chemisch resistent en is daardoor geschikt voor de levensmiddelen- en de medische industrie.
PVC: Een zeer sterk materiaal, dat prima te bewerken is door middel van lassen, lijmen, draaien, zetten en frezen. Het beschikt over vlam vertragende eigenschappen en is elektrisch isolerend. PVC wordt veel toegepast in de apparatenbouw.
PPC: Een materiaal dat zeer zuiver gemaakt kan worden. Dat maakt PPC geschikt voor de halfgeleider industrie. Verder ken het ook toepassingen in de automotive en is het erg recyclebaar.  
PSU: Voor medische componenten een uiterst geschikt materiaal, dankzij een hoge stralingsbestendigheid en steriliseerbaarheid. Verder beschikt het ook over een hoge stijfheid en kruipvastheid heeft het een groot temperatuurbereik en daardoor zeer geschikt voor diverse apparaten.      

Oclock helder kunststof vacuümvormen          Verlichtingskappen helder kunststof vacuümvormen
 Oclock uit helder kunststof                                   Verlichtingskappen uit helder kunststof
   
Andere kunststoffen
ABS: Een vormvast materiaal, met weinig kruip. Dit maakt ABS geschikt voor starre voorwerpen, bijvoorbeeld machine kappen en andere beschermkappen. ABS is echter wel gevoelig voor weersomstandigheden, zoals vocht, zuurstof en UV-licht, wat kwaliteit kan aantasten.
ABS PMMA: ABS met een PMMA toplaag is uitermate geschikt voor buitentoepassingen of onderdelen welke chemisch gereinigd worden. Alleen in hoogglans verkrijgbaar en wat brosser dan ABS ASA
ABS ASA: Een UV stabiel en weerbestendig materiaal met brede toepassingen in de automotive industrie, maar ook geschikt voor behuizingen van elektrische apparaten en andere apparaten. Niet in hoogglans verkrijgbaar, wel een taai soort kunststof.
HDPE: HDPE is vrij zacht en taai. Het is vochtafstotend en heeft een goede weers- en chemische bestendigheid. HDPE kent vooral toepassing in de apparatenbouw en is erg duurzaam. Dit materiaal is echter wat moeilijker te vacuümvormen.
                                                            
Met nerf of structuur
Het is ook mogelijk om vormdelen te maken van kunststofplaten met een nerf of een structuur.
Deze structuur kan zorg dragen voor een mooie en nette uitstraling van uw (eind) product.
Een bijkomend voordeel is dat uw vormdeel hierdoor een stuk minder krasgevoelig word.
Vooral bij vormdelen welke veel gebruikt worden of tegen een stootje moeten kunnen is dit aan te raden zodat het zijn mooie uitstraling blijft behouden.
 
U ziet dus dat er bijna alles mogelijk is op het gebied van kunststof vormen en mocht u daarin speciale of bijzondere wensen hebben dan staan onze experts u graag te woord om u te adviseren.

Vraag nu uw offerte aan

 
MEER INFORMATIE?

Wilt u weten wat Plastica Thermoforming uw bedrijf kan bieden? Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak!

SOCIAL MEDIA
Plastica Thermoforming Facebook  Plastica Thermoforming Twitter  Plastica Thermoforming Youtube  Plastica Thermoforming Google Plus  LinkedIn 

CONTACTGEGEVENS

Neem Contact op met +31 (0)164 23 60 33 +31 (0)164 23 60 33

Neem Contact op met +31 (0)164 23 60 33 info@plastica-thermoforming.eu

PLASTICA THERMOFORMING

Marconilaan Noord 72
4614 HB Bergen op Zoom
Nederland

AANGESLOTEN BIJ

PVT branchevereniging

GECERTIFICEERD VOOR
ISO9001:2008