VAN IDEE, TOT VORM..,
- Sinds 1942 - “Tot op de dag van vandaag... goed in vorm!”,
Techniek > Vacuümvormen

Maak gebruik van onze kennis van vacuümvormen

Vacuümvormen op maat
Door middel van vacuümvormen produceren wij voor u de meest uitgebreide producten. Gedurende het gehele proces kunt u rekenen op onze ondersteuning en service. Van begin tot eind denken wij met u mee om tot het voor u gewenst resultaat te komen. Wij bieden u een stukje ontzorging en komen met een zekere oplossing.
Met vacuümvormen kunt u de grote voordelen van kunststof benutten en door de nieuwste machines te gebruiken is er veel mogelijk in de maatvoering van uw product. Onze maximale standaard thermovorm maatvoering is 3000x2000x1000mm. De uiteindelijke afmeting is afhankelijk van uw ontwerp. Indien gewenst is het ook mogelijk om afwijkende productformaten te vacuümvormen.

Voordelen van vacuümvormen bij Plastica-Thermoforming:


Wat is vacuümvormen?
Vacuümvormen, dieptrekken of thermovormen is het vormen van een vormdeel door een plaat kunststof warm te maken. De kunststof plaat, een zogenaamde “thermoplast”, die wordt gebruikt voor het thermovormen of vacuümvormen wordt ingeklemd in een spanraam van de vacuümvorm machine. Daarna wordt de plaat verwarmd zodat deze vormbaar wordt en vervolgens wordt er lucht onder de plaat geblazen zodat hij bol komt te staan waarna er vanaf de onderkant een mal tegen het materiaal gedrukt wordt. Tegelijkertijd wordt de lucht tussen de plaat en de vorm weggezogen en krijgt het te vacuümvormen product zijn daadwerkelijke uiterlijk. Na het afkoelen van het product wordt de mal onder het product uitgetrokken en kan de verdere afwerking van uw eindproduct beginnen.
 

Hoe werkt vacuümvormen?

vacuumvormen
1. De matrijs in de vacuümvormmachine
 
vacuümvormen
2. De kunststofplaat wordt ingeklemd in een spanraam
vacuumvormen / thermovormen
3. De kunststofplaat is verwarmd en vormbaar
 
kunststof vacuumvormen
4. De matrijs wordt in de kunststofplaat gedrukt, vacuüm gezogen en afgekoeld
 

Uitleg over vacuümvormen


Materialen voor vacuümvormen
Vacuümvormen kunnen wij met nagenoeg alle soorten materialen. Zowel helder en transparant materiaal als gekleurd. Heeft u een materiaal nodig met speciale eigenschappen, bijvoorbeeld een brandvertragende werking, dan kunt u ook bij ons terecht. Op de pagina materialen vindt u alle materialen geschikt voor vacuümvormen. 

Vragen over vacuümvormen of een offerte voor vacuümvormen nodig?
Wij sturen u snel een scherpe offerte!

Bij Plastica-Thermoforming staat snelle communicatie en duidelijkheid hoog aangeschreven. Wij reageren altijd snel op uw offerte aanvraag. Mocht u nog niet helemaal weten hoe uw product precies gemaakt moet worden? Geen probleem, stuur ons een omschrijvende offerte aanvraag en onze ervaren kunststof engineers denken graag met u mee over de mogelijkheden.
U kunt uiteraard ook bellen, wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)164 23 60 33
 
Een offerte aanvragen kan voor serie productie maar ook voor slechts 1 stuk!

TNT Assemblage vacuümvormen             Shredx vacuümvormen    
Een kleine greep uit onze vacuümvorm projecten.

Vraag nu uw offerte aan

 
MEER INFORMATIE?

Wilt u weten wat Plastica Thermoforming uw bedrijf kan bieden? Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak!

SOCIAL MEDIA
Plastica Thermoforming Facebook  Plastica Thermoforming Twitter  Plastica Thermoforming Youtube  Plastica Thermoforming Google Plus  LinkedIn 

CONTACTGEGEVENS

Neem Contact op met +31 (0)164 23 60 33 +31 (0)164 23 60 33

Neem Contact op met +31 (0)164 23 60 33 info@plastica-thermoforming.eu

PLASTICA THERMOFORMING

Marconilaan Noord 72
4614 HB Bergen op Zoom
Nederland

AANGESLOTEN BIJ

PVT branchevereniging

GECERTIFICEERD VOOR
ISO9001:2008